Viken fylkeskommune skal ikke masseteste alle elevene

I en artikkel på vg.no tirsdag 20. april fremkommer det et feilaktig inntrykk av at Viken fylkeskommune har tenkt å masseteste alle sine elever i videregående skole hver uke. Dette er IKKE tilfelle.

Hender med latexhansker håndterer koronaprøve i reagensrør - Klikk for stort bildeUt fra smittesituasjonen i den enkelte kommune avgjør kommunelegen om det er nødvendig med massetesting. Unsplash/Mufid Majnun       

Det som er tilfelle, er at det testes på noen skoler i kommuner der det har vært høyt smittetrykk - eller der det har vært særskilte smitteutbrudd på skolene. I tillegg har det vært gjennomført enkelte pilottestinger på noen få skoler, for å finne ut hvordan dette kan gjøres effektivt og trygt for alle parter.

Det er fortsatt slik at det er den enkelte kommunelege som ut fra smittesituasjonen i kommunen avgjør om det er nødvendig/hensiktsmessig med massetesting som virkemiddel.

De videregående skolene har løpende og god dialog med de respektive kommunelegene om situasjonen og er klar til å bidra til testing - dersom dette anses som nødvendig.

Til toppen