Læretid i Europa

Har du lyst til å gjøre din læretid helt unik og samtidig bli kjent med nye kulturer og mennesker? Da bør du søke om læretid i Europa. Gjennom programmet kan du som lærling få godkjent deler av læretiden din i utlandet. 

Bilde av tre lærlinger - Klikk for stort bildeIngeborg Gjøsæther Tyse (f.v) reiste til Sevilla, Spania for å jobbe som barn -og ungdomsarbeider, mens Simen Melander Molenaar og Nils Oscar Rygg Sikstrøm var utplassert i Berlin, Tyskland som energimontørlærling, og lærling i dataelektronikk. Marius Fält-Vannum / Viken fylkeskommune

Vertsbedrifter i mange ulike land

Viken fylkeskommune har et nettverk av europeiske partnere som organiserer læretidoppholdet for deg, inkludert å finne en vertsbedrift.

Vi har mange land du kan velge å søke om læretid i, blant andre Danmark, Frankrike og Tyskland. Fullstendig liste finner du i boksene under.

Hvert år reiser minst 50 lærlinger til andre europeiske land gjennom programmet Læretid i Europa. Her kan du lese om noen av lærlingene som var med i fjor.

Sjekk også ut vår Facebookside.

Søk læreplass i Europa

Fra 1. september til 1. oktober 2023 kan du søke om læreplass for våren 2024. 

Send inn din søknad i dette skjemaet

  • Siste frist for å søke er 1. oktober
  • Intervjuene vil foregå fysisk på Galleri Oslo i uke 42 og 43
  • Lærlingene som får plass vil reise januar til april 2024

Informasjonsmøter om læreplass i Europa

Ønsker du å få vite mer? Da kan du melde deg på et av våre digitale informasjonsmøter 5. eller 7. september.

Informasjon til deg som vil søke læretid i Europa:

EU sin logo. Tekst under logo "finanseriert av Den europeiske union" - Klikk for stort bilde

Programmet Læretid i Europa er finansiert gjennom EUs utdanningsprogram Erasmus+. Viken fylkeskommune er en akkreditert institusjon innenfor Erasmus + programmet.