Læretid i Europa

Har du lyst til å gjøre din læretid helt unik og samtidig bli kjent med nye kulturer og mennesker? Da bør du søke om læretid i Europa. Gjennom programmet kan du som lærling få godkjent deler av læretiden din i utlandet. 

Bilde av tre lærlinger - Klikk for stort bildeIngeborg Gjøsæther Tyse (f.v) reiste til Sevilla, Spania for å jobbe som barn -og ungdomsarbeider, mens Simen Melander Molenaar og Nils Oscar Rygg Sikstrøm var utplassert i Berlin, Tyskland som energimontørlærling, og lærling i dataelektronikk. Marius Fält-Vannum / Viken fylkeskommune

Vertsbedrifter i mange ulike land

Viken fylkeskommune har et nettverk av europeiske partnere som organiserer læretidoppholdet for deg, inkludert å finne en vertsbedrift.

Vi har mange land du kan velge å søke om læretid i, blant andre Danmark, Spania og Tyskland. Fullstendig liste finner du i boksene under.

Hvert år reiser minst 50 lærlinger til andre europeiske land gjennom programmet Læretid i Europa. Her kan du lese om noen av lærlingene som var med i fjor.

Sjekk også ut vår Facebookside.

Søk læreplass i Europa

Fra 1. februar til 1. mars kan du søke om læreplass for høsten 2023. 

Søk om læreplass i Europa (skjema åpner 1. februar)

Vi inviterer alle interesserte til digitale informasjonsmøter:

Informasjon til deg som vil søke læretid i Europa:

EU sin logo. Tekst under logo "finanseriert av Den europeiske union" - Klikk for stort bilde

Programmet Læretid i Europa er finansiert gjennom EUs utdanningsprogram Erasmus+. Viken fylkeskommune er en akkreditert institusjon innenfor Erasmus + programmet.

Til toppen