Åpnet nye lokaler til Kongsberg tannklinikk

– Jeg gratulerer ansatte og pasienter med nye og flotte lokaler, sier Johan Edvard Grimstad, fylkesråd for næring og tannhelse.
Johan Edvard Grimstad, fylkesråd for næring og tannhelse, Ida Helene Bruun Syversen. klinikkleder og Ellen Birgitte Lund-Roland, seksjonsleder Sør Vest, Tannhelsetjenesten. Viken fylkeskommune     
 

Fylkesråden og de ansatte, med klinikkleder Ida Helene Bruun Syversen i spissen, markerte fredag 3. desember at de nye lokalene til Kongsberg tannklinikk er tatt i bruk.

På grunn av plassmangel i Christian IV´s gate 6 måtte klinikken flytte. Det nye lokale i Gunnar Hvashovds vei 12 er lokalisert i et nybygg, bak gamle høyskolen på Raumyr, og har 10 behandlingsrom.

Tannklinikken er bemannet med 6 tannleger, 4 tannpleiere, 7 tannhelsesekretærer og betjent resepsjon.

Klinikkleder Ida Helene Bruun Syversen og de ansatte er godt fornøyd med de nye lokalene.

– I de gamle lokalene var det en kabal å få dagene til å gå opp med de rommene vi hadde tilgjengelig. Nå går alt mye lettere, sier klinikkleder Ida Helene Bruun Syversen, i tannhelsetjenesten i Viken fylkeskommune.  Det har vært «prøvedrift» på tannklinikken fra september og hun forteller at de har fått mye skryt for de nye lokalene fra pasientene.

I Kongsberg klinikkområde er det i tillegg fire små tannklinikker Hvittingfoss, Flesberg, Veggli og Rødberg tannklinikk.

– I tillegg til behandling på tannklinikkene legges det stor vekt på utadrettet og forebyggende arbeid i samarbeid med ulike samarbeidsparter i kommunene, sier Ida Helene Bruun Syversen.

Viken tannhelsetjeneste

  • Viken fylkeskommune har ansvaret for den offentlige tannhelsetjenesten i fylket
  • Ansvarlig for over 300 000 pasienter med rettigheter etter tannhelsetjenesteloven
  • 600 ansatte
  • Kongsberg tannklinikk er én av 60 tannklinikker i Viken

Visste du at

  • barn blir kalt inn til tannklinikken første gang som 3-åringer
  • over 80 % av 5-åringene i Viken har ikke hatt hull i tennene
  • en tredjedel av 18-åringene aldri har hatt hull, og gjennomsnittet for hele kullet er 2,8 tenner med fyllinger
Til toppen