Nytt tannhelsetilbud for 23–26-åringer

Er du i aldersgruppen 23–26 år, betaler du fra 1. januar 2023 kun 50 prosent på tannbehandling og tannhelsetjenester ved de offentlige tannklinikkene i Viken fylkeskommune. 

Informasjonen på denne siden gjelder ikke lenger. Tannhelsetilbudet for 21-26 åringer ble justert 27.03.2023. Les oppdatert informasjon om tannhelsetilbudet.

Dette er en utvidelse av ordningen om nytt tannhelsetilbud til 21- og 22-åringer som ble innført i 2022, og nå gjelder tilbudet også 23-26 åringer. 

Avventer fortsatt oppdragsbrevet 

Fylkeskommunene har ennå ikke mottatt detaljert informasjon fra Helse- og omsorgsdepartementet om hvordan ordningen skal administreres. Det er forventet at tilbudet omfatter nødvendig  tannhelsehjelp, inkludert ordinære undersøkelser. Kosmetisk tannbehandling gir ikke rabatt. Rabatten trekkes fra etter fylkeskommunens egne takster for tannhelsetjenester. 

Ønsker du å benytte deg av tilbudet, ta kontakt med din nærmeste offentlige tannklinikk i Viken.

Kan ta tid før du får time

Tannklinikkene må gjøre forberedelser for å kunne ta i mot flere pasienter enn tidligere, og vi ber om forståelse for at det kan ta litt tid før du får en timeavtale. Er det behov for akutt hjelp, ta kontakt med din nærmeste offentlige tannklinikk. 

Utover de som trenger akutt hjelp, har vi ikke startet med å gi behandling til denne aldersgruppen. I den forbindelse gir vi ikke refusjon om du går til privat tannlege før du får time hos oss.

Nytt tilbud fra 1. januar 2023

Regjeringen har bestemt at aldersgruppen fra 23 til 26 år skal få 50 prosent rabatt på tannbehandling etter fylkeskommunale takster fra 1. januar 2023.