Oppretter tre tannklinikker for akuttbehandling av koronasmittede pasienter

De ordinære timene ved tannklinikkene er avlyst, men alle pasienter med et akuttbehov skal få tilbud om tannhelsehjelp i Viken. Ta kontakt med din faste tannklinikk om du har behov for akutt tannhelsehjelp. 
Tannlegeinstrumenter på tannklinikk - Klikk for stort bilde Fredrik Norland, Viken fylkeskommune   

 - Vi oppretter tre klinikker i Viken, som både private og offentlige tannklinikker kan henvise koronasmittede pasienter videre til. Friske, ikke smittede pasienter som trenger akutt tannhelsehjelp, behandles på sin nærmeste tannklinikk, sier Berit M. Binde, direktør for tannhelse i Viken fylkeskommune.

De tre klinikkene er Tune tannklinikk i Sarpsborg, Hønefoss tannklinikk på Hønefoss og Tannhelsetjenestens kompetansesenter Øst i Oslo. De tre akuttklinikkene blir først operative så snart nødvendig smittevernutstyr er på plass. 

Hva gjør du dersom du har akutt behov for tannhelsehjelp?

  • Ring din faste tannklinikk på telefon dersom du har store smerter eller hevelser.
    Dette gjelder både koronasmittede og friske pasienter. IKKE møte opp personlig på klinikken. 
  • Tannlegen kan i mange tilfeller skrive ut resepter på medisiner og smertestillende for pasienter som har akutt behov for tannhelsehjelp.
  • I noen tilfeller vurderer tannlegen at det må gjennomføres behandling på klinikken. 
  • For å begrense risikoen for koronasmitte for pasienter og ansatte, gjøres kun de behandlinger som er ytterst nødvendig.

I beredskap

Viken tannhelsetjeneste har fått i oppdrag av Helsedirektoratet å etablere tilbud om akutt tannlegebehandling for befolkningen i Viken under den pågående Covid-19 pandemien. 

Lederne i de fire lokale tannlegeforeningene og den offentlige tannhelsetjenesten i Viken har også etablert et samhandlings-forum for jevnlig dialog og statusoppdateringer.  – Jeg er imponert over dugnadsånden som vises og med alle gode medarbeidere, både i privat og offentlig sektor, skal vi sammen sørge for at vi kan gi akutt tannhelsehjelp til befolkningen i Viken, avslutter Binde. Hun påpeker at de følger utviklingen tett og gjør nødvendige justeringer av tilbudet i henhold til norske myndigheters råd.

Oppdatert informasjon for tannhelsepasienter finner du her.

Til toppen