Angst for tannbehandling?

Vi kan gi psykologisk behandling til deg som har behov for tilrettelagt tilbud om tannbehandling på grunn av tortur, overgrep eller odontofobi (TOO).

Behandlingsmetodene er kunnskapsbaserte

Hos oss vil du få samtaler med psykolog og tilvenning til tannbehandling av tannlege med spesialkompetanse. Behandlingsmetoden som brukes er hovedsakelig kognitiv atferdsterapi og blir utført i samarbeid med psykolog.

Hovedmålet med behandlingen

Hovedmålet med behandlingen er å trene deg opp til å mestre tannbehandling. Da vil du senere kunne fortsette tannbehandling hos en vanlig tannlege.

TOO - teamene behandler hovedsakelig den tannbehandlingsrelaterte angsten, men utfører også tannbehandling som en del av angstbehandlingen.

Behandlingskostnader

Tannbehandlingen som teamene utfører er kostnadsfri. Eventuell videre tannbehandling hos en annen tannlege må du betale. Egenbetaling avhenger av tannlegens pris. Du finner priser hos de fleste tannleger på www.hvakostertannlegen.no.

Henvisning

Voksne kan henvende seg direkte til TOO-teamene på eget initiativ eller være henvist fra tannlege, lege eller psykolog.

Hvis du tror at vi kan hjelpe deg eller har spørsmål om tilbudet er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss! 

Ta kontakt med TOO-teamet

    Benytt kontaktskjemaet for å komme i kontakt med vårt TOO-team. Legg inn telefonnummer og e-postadresse. Vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig for å avtale time.

    Felt merket med * må fylles ut

    Les mer om TOO

    Til toppen