7,4 millioner kroner til folkehelsearbeid i Viken-skolene

Nå er det klart: Her kan du se hvilke skoler som får penger til RØRE-prosjekter i høst. Bilde av lekende barn - Klikk for stort bildeViken-skolene får nå 7,4 millioner kroner til folkehelsearbeid Ove Tøpfer   

68 skoler og to kommuner får til sammen 7,4 millioner kroner til å jobbe med kosthold, gode søvnvaner og fysisk aktivitet gjennom første utlysning i RØRE-prosjektet i Viken. 

– RØRE-prosjektet er kanskje mer aktuelt enn noen gang nå. Vi vet at korona-pandemien har rammet skjevt og at den forsterker sosial ulikhet. Å jobbe for at ALLE barn skal kunne leve sunne og aktive liv, uavhengig av sosial bakgrunn er viktig folkehelsearbeid.

Det sier fylkesråd Anne-Beathe Tvinnereim, som har ansvaret for folkehelse i Viken fylkeskommune. 

Fra frokostservering til læring i bevegelse

Anne Beathe K. Tvinnereim (Sp), Fylkesråd for klima og miljø Tom-Egil Jensen   – Vi har fått inn mange spennende prosjekter og det er en stor glede å dele ut 7,4 millioner til skoler som i praksis viser at god helse og god læring går hånd i hånd, sier fylkesråden. 

Det er et stort spenn i prosjektene som igangsettes, men det er mange skoler som særlig ønsker å satse på frokostservering, utekjøkken og legge til rette for læring i bevegelse. 

– Vi gleder oss veldig til å jobbe sammen med alle disse RØRE-skolene og se hva de klarer å få ut av prosjektene sine, sier prosjektleder i RØRE, Cathrine Rød Gundersen. 

Viken fylkeskommune har fått 40,5 millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB for å jobbe med RØRE-prosjektet i skolene i Viken. Prosjektet er en videreføring av en satsing fra Østfold som har pågått siden 2017 der over 100 skoler har deltatt. 

Korona-pandemien gjør behovet for RØRE enda større

Oppstarten av RØRE-prosjektet i Viken har blitt utsatt grunnet korona-pandemien. Men fra høsten 2021 fortsetter arbeidet for sunne og aktive barn i hele Viken for fullt.

– Vi har 68 skoler, to kommuner og til sammen 40 nye "RØRE-ambassadører" som ute på skolene skal jobbe med å engasjere egen skole i RØRE-arbeidet. Vi har tro på at dette bidrar til både bedre helse og bedre læring for elevene og vi gleder oss til å komme i gang, sier prosjektleder Gundersen. 

Håpet er at skolene i høst skal kunne være tilbake i litt mer normal drift. 

Om RØRE-prosjektet

RØRE er et innovasjons- og folkehelseprosjekt i skolen som tester ut hvordan vi kan jobbe med gode søvnvaner, matglede og fysisk aktivitet for å legge grunnlaget for bedre læring. 

  • Viken fylkeskomme har fått 40,5 millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB for å jobbe med RØRE-prosjektet i Viken-skolene. 
  • RØRE er en mulighet for skolene til å søke midler til folkehelseprosjekter som de selv ønsker å gjennomføre. 
  • Det vil bli tre utlysninger i prosjektet, som igangsettes høsten 2021 og pågår frem til august 2024. 
  • RØRE-prosjektet i Viken er en videreføring av et prosjekt i Østfold, der nesten 100 RØRE-skoler har deltatt.  

Les mer om RØRE-prosjektet her 

The Pitch

Til toppen