Ordningen utlyses som en del av Viken fylkeskommunes tiltakpakke for å styrke nærings- og samfunnsutviklingen i forbindelse med korona-situasjonen.
Les mer om tiltakpakken.
Om ordningen
Det skal legges til rette for regional utvikling i Viken, og internasjonalt samarbeid er et middel i dette arbeidet. Forprosjektordningen skal gjøre det enklere å få til internasjonalt samarbeid, og programmet skal legge til rette for at de ulike aktørene i fylket skal få handlingsrommet til å starte de nødvendige oppstartsprosessene som ligger til grunn for deltakelse i EU- eller Interreg-programmene.
Formålet med ordningen er å øke kompetansen hos ulike aktører i fylket, og generere aktivitet som kan føre til internasjonale prosjekter. Eksempler på tiltak som støttes er kompetansehevende tiltak, søknadsskriving og partnersøk.
Det er ønskelig at søknad/ prosjekt kan vise til koplinger mellom prosjektets tema og FNs bærekraftsmål.
Hva kan det søkes støtte til?
I utviklingen av et EU- prosjekt kan det være mange ulike måter å gå frem på. Det kan være alt fra å reise til en konkret samarbeidspartner for å kvalitetssikre aktøren, prosjektmøte i forkant av innlevering av en EU/ Interreg/ EØS søknad, eller det kan være innleie av hjelp for å skrive søknaden.
Hvem kan søke midler
- Kommuner
- Næringsklynger/aktører
- Forskningsmiljøer
- Frivillig sektor
- Ungdomsorganisasjoner
- Kulturorganisasjoner/ aktører
- Høyskole og universitet
- Fagskole
Næringsaktører som er interessert i markedsutvikling og/eller produktutvikling i et internasjonalt marked anbefales å se til Innovasjon Norges eller Norges Forskningsråds støtteordninger.
Slik søker du
Søknad leveres gjennom regionalforvaltning.no. Det er løpende søknadsfrist.
Vilkår for støtte
Krav om egenfinansiering er på minimum 50 %, enten i form av kapital, egeninnsats, eller en kombinasjon av begge. Det må vises i kostnadsbudsjettet og aktivitetsplanen hvor eventuell egeninnsats settes inn.
Støtten kan utgjøre maksimalt 50% av forprosjektkostnaden, begrenset oppad til kr. 100 000,- og gjelder følgende EU- program:
- Horisont 2020/ Horisont Europa
- Interreg- programmer
- Kreativt Europa
- Erasmus+ strategisk partnerskap (spesielt innen samhandlingen skole og næringsliv).
- Erasmus+ (Tidligere Aktiv Ungdom programmet, samt mobilitetsprosjekter).
- EØS- ordningen
Kr. 75.000,- utbetales ved innvilgelse av forprosjektet, og kr. 25.000,- når kriteriene er oppfylt.
Støtten gis som bagatellmessig støtte i henhold til EØS-avtalens statsstøttereglement.