Manuell trafikkdirigering på Nedre Rælingsveg 8. og 9. juni

Viken fylkeskommune skal teste en ny løsning for å øke fremkommeligheten for bussene på Nedre Rælingsveg (fylkesvei 120) i Rælingen kommune. Det medfører manuell dirigering av trafikken på en 250 meter lang strekning mellom Borgen og Orderud i morgenrushet.
Oppdatert 08.06.2021: Testingen ble ferdigstilt tirsdag 8. juni. Det blir derfor ikke nødvendig med manuell dirigering 9. juni, som først annonsert.

Google maps / Kartverket   

Bussene som kjører i retning Lillestrøm skal prioriteres, slik at de unngår kø-forsinkelser. Vi stopper derfor ordinær trafikk i noen korte perioder i morgenrushet – for å slippe bussen forbi køen på vei mot Lillestrøm. Det kan føre til noen få minutters økt reisetid for bilistene som ankommer strekningen samtidig med en buss.

Følg trafikkvaktene

Det står trafikkvakter utplassert i hver ende av strekningen. Disse sørger for at trafikantene får tydelige signaler om når de kan kjøre og når de må stoppe.
Vi ber om at du respekterer disse – av hensyn til alles sikkerhet.

Testingen foregår noen få timer på morgenen 8. og 9. juni. Vi fjerner den manuelle dirigeringen slik at trafikken går som normalt så snart vi er ferdige. 

Filming

Testen med manuell dirigering vil bli filmet med drone og kamera langs veien. Filmmaterialet skal vi bruke til å evaluere effekten, og vurdere hvilke tiltak som kan være aktuelle for å prioritere bussen langs denne strekningen.  

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med Julija Glisovic, prosjektleder i Viken fylkeskommune. 

Til toppen