Mintes dem som døde i trafikken i 2022

– Ingen kan bære sorgen for dere, men dere skal vite at dere ikke står alene, sa fylkesrådsleder i Viken fylkeskommune, Siv Henriette Jacobsen (Ap), til de pårørende da hun søndag talte under minnemarkeringen Trafikkofrenes dag.

Minnemarkeringen Trafikkofrenes dag, en kveld til ettertanke - Klikk for stort bildeMinnemarkeringen Trafikkofrenes dag, en kveld til ettertanke Lena Westrum, Trygg Trafikk

I 2022 omkom 22 personer i trafikken i Viken. Under minnemarkeringen i Bragernes kirke i Drammen ble det tent fakler og lys for disse og andre trafikkdrepte. 

– I trafikken er livet og helsen til de rundt oss prisgitt de valgene vi tar. Vi må velge å vise hensyn, vi må følge regelverket og vi må være tålmodige med hverandre, sa fylkesrådsleder Jacobsen i kirken, og ba samtidig alle kjøre hensynsfullt og ta vare på hverandre. 

Siv Henriette Jacobsen, fylkesrådsleder i Viken fylkeskommune. - Klikk for stort bildeSiv Henriette Jacobsen, fylkesrådsleder i Viken fylkeskommune. Lena Westrum, Trygg Trafikk

Trafikksikkerhet er alles ansvar

Trafikksikkerhetsarbeidet  er bygget på Nullvisjonen – en visjon om at ingen skal bli drept eller hardt skadd i trafikken i Norge. Selv om færre dør i trafikken i dag enn da visjonen ble innført for 20 år siden, er vi langt fra i mål. Markeringen er derfor også en påminnelse om at arbeidet med trafikksikkerhet krever en kontinuerlig innsats.

– Vi må ha kontinuerlig oppmerksomhet om trafikksikkerhetsarbeidet i fylket, vi må få bedre veier, tryggere biler, flere politikontroller langs veien, men ikke minst må hver og en av oss være forsiktige og ta trygge valg i trafikken hver eneste dag, sa fylkesordfører i Viken, Roger Ryberg (Ap) i sin appell.

  • Trafikkofrenes dag er en årlig markering der pårørende, representanter fra utrykningsetatene, kommunene og det offentlige møtes for å minnes dem som har mistet livet i trafikken, og vise omtanke med dem som har mistet noen de er glad i.
  • Minnemarkeringen ble første gang arrangert i Buskerud i 2002. På grunn av pandemien er det første gang markeringen ble arrangert for hele Viken.