Skoleavisen Baunen har gjenoppstått

Vallers legendariske skoleavis Baunen, som eksisterte fra 1962-2007, er nå blitt relansert takket være noen driftige elever i 1.klasse.

Klikk for stort bildeFolkene bak Baunen 

Valler må ha en avis!

Vi har snakket med Eline, Muhammad og Ruth som danner redaksjonen i nye Baunen. Vi lagde avis på ungdomsskolen og begynte tidlig i høst å snakke om å få i gang en skoleavis på Valler, forteller Muhammad. Vi gravde litt og fant ut om den gamle avisen. Navnet videreførte vi og så var vi i gang. Det er veldig gøy og selvfølgelig litt arbeidskrevende, men nå er vi skikkelig fornøyde med lanseringen og første utgave, sier Ruth som har ansvaret for den grafiske designen av Baunen.


Klikk for stort bildeRedaksjonen med Eline, Muhammad og Ruth. 

 

Historien om Baunen

Baunen oppstod i 1962 og ble utgitt frem til 2007. På begynnelsen av 1970-tallet var avisen veldig politisk og "rød". Etter hvert ble det politiske budskapet tonet ned og i 1980 ble Baunen kåret til beste skoleavis i Oslo og Akershus. På 1990-tallet utkom Baunen med ujevne mellomrom før den forsvant helt i 2007.

Humor og litt seriøst

Eline forteller at nye Baunen skal ha en humoristisk tone med et lite "skråblikk" på skolehverdagen på Valler. Men vi skal også ha informativt innhold til elevene. Blant annet har elevrådet en fast spalte. Vi har flere journalister og fotografer som skal levere til avisen og planen er å utgi avis annenhver måned. Vi synes vi har fått en "flying start" og tenker at vi skal kjøre på litt nå i starten. Derfor satser vi på fire utgivelser frem til sommeren.

Klikk for stort bildeFørste utgave av nye Baunen 

Klikk for stort bildeRelansering av Baunen. Nytt lesestoff på skolen. 

Til toppen