Restaurant- og matfag, yrkes- og studiekompetanse, 4-årigPå RM YSK kan du fullføre et 5-årig utdanningsløp på bare 4 år og sitte igjen med både fagbrev og generell studiekompetanse. Dette er programmet for deg som vil litt mer. Hvorfor velge restaurant- og matfag, yrkes- og studiekompetanse, 4-årig? RM YSK passer for deg som er praktisk anlagt, er interessert i mat, drikke, kosthold og ernæring og i tillegg ønsker muligheten til å ta høyere utdanning. En kombinert teoretisk og praktisk utdanning 5 års utdanning gjennomført på 4 år, du får litt lengre skoledager og utvidet skoleår, men sparer et helt år med utdanning. Utdanningsprogrammet gir både fagbrev og generell studiekompetanse, etter endt studieløp og bestått fagprøve er du ferdig utdannet fagarbeider og kvalifisert til studier som krever generell studiekompetanse. Hva lærer du? kost og ernæring bruk og behandling av råstoffer matproduksjon og produksjonsprosesser planlegging og tilberedning av ulike matretter norske og internasjonale mattradisjoner dekking av bord og servering etikk og kunde-/gjestebehandling internasjonal engelsk markedsføring og ledelse Du bør være strukturert og arbeidsvillig kreativ selvstendig og nøyaktig god til å samarbeide serviceinnstilt og kunne takle stress på en god måte Hvorfor velge Vestby videregående skole? Vi har lang og bred erfaring på alle våre utdanningstilbud. Lærerne våre har høy faglig og pedagogisk kompetanse og stort engasjement. Hos oss tas elevene på alvor, vi stiller krav og jobber for at eleven skal oppnå sine beste resultater. Vi jobber for godt læringsmiljø og godt elevmiljø både i og utenfor klasserommet. Slik søker du Du søker opptak gjennom vigo.no. Søknadsfristen er 1. mars hvert år (1. februar for fortrinnsrett/individuell vurdering). Du må søke opptak hvert år. Les mer om å søke skoleplass hos Viken fylkeskommune. Oppbygging og gjennomføring På RM YSK gjennomfører du en 5-årig utdanning på bare 4 år. Du kan velge mellom læretid som kokk, ernæringskokk, servitør og ferskvarehandler. På Vg1 starter du sammen med ordinære Vg1 restaurant- og matfag, men har flere fellesfag. Du har norsk, matematikk 1 P og naturfag fra studiespesialiserende. På Vg2 er du i perioder utplassert i bedrift med mål om læreplass. Vg3 har du status som lærling og er i bedrift alle dager med unntak av mandager, da har du undervisning i norsk. I løpet av Vg4 skal du opp til avsluttende fagprøve og er kun lærling i bedrift. Som elev er du ansvarlig for å jobbe mot lærekontrakt i sterkt samarbeid med oss. Som YSK-elev vil du være på skolen i høst og vinterferie første året, deretter utplassert i bedrift samme uker på Vg2. Etter oppstart læretid i juni etter Vg2 følger du bedriftens ferier. Veien videre Etter at du har fullført og bestått fagprøven og alle eksamener er du faglært håndverker med generell studiekompetanse og er rustet for både videre arbeidsliv og studier. Hvilken PC/Mac kreves på dette studieprogrammet? Sjekk hvilken datamaskin dette studiet krever. Presentasjon av restaurant- og matfag Intervju med elever fra restaurant- og matfag YSK Publisert 25.06.2020 13.55 Sist endret 27.01.2023 09.59